BluCon, NightRider och BlueReader

Från NightScout Sweden
Hoppa till: navigering, sök

BluCon, Nightrider och BlueReader är lågenergi Bluetooth enheter. Blåtanden är inte på hela tiden, vilket betyder att om telefonen tappar kontakten så kan det ta tid att återfå kontakten.

Den sätts igång varje gång den läser av Libre sensorn, det vill säga var 5:e minut. På iPhone så verkar det vara svårare att få kontakt igen, troligen är det för att Bluetooth inte söker så ofta på program som är i bakgrunden på iOS. Så xDrip/Spike app kanske missar att söka när blåtanden väl är igång.

Enligt utvecklarna av xDrip och Spike app är det bäst att ha appen aktiv på skärmen tills man fått kontakt igen, men det kan ändå ta upp emot 15 minuter ibland.

Det går att tvinga blåtanden att starta genom att trycka in i det lilla hålet på BluCon/Nightrider, men xDrip & Spike app utvecklarna säger att det bör man bara göra om inget annat fungerar. Jag är osäker på hur det är med BlueReader.

Det är viktigt att ha bra batteri i Nightscout, ett batteri som är sämre har kortare hållbarhet och brukar leda till att telefonen tappar kontakten med den oftare.

Tips för uppstart av Nightrider: 1. Starta appen som du läser av Nightrider med 2. Öppna blåtandsmenyn på telefonen 3. Starta Nightrider genom att trycka i det lilla hålet med tandpetare eller liknande 4. Nu bör telefonen automatiskt ansluta till Nightrider och den ska läsa av ett värde från Libre